tirsdag 6. desember 2011

Hvor mange engelske lag går videre i CL?

De siste årene har England dominert Champions League, det har så og si "alltid" vært fire lag fra balløya som har gått videre fra gruppespillet. I år er historien en annen. Før siste kamp i gruppespillet, er det bare Arsenal vi er helt sikkre på at vi få se videre.

 
Arsenal, som allerede er gruppevinnere, spiller i kveld. Det gjør Chelsea også. Før de blå fra London tar i mot Valencia på Stamford Bridge i kveld, så er seier det eneste de kan være sikkre på at tar dem videre.

Hvis Leverkusen slåt Genk ( som allerede er ute ) kan det også holde med uavgjort, så lenge det er en målløs uavgjort. Hvis det scores mål og Chelsea ikke vinner, så er det Valencia som går videre.




På onsdag skal Manchester United til Sveits for å møte FC Basel, og før kampen har de et poeng til gode på sin motstander. Det betyr at både med seier og uavgjort er United videre, med tap er de ute.

Det høres jo strengt tatt enkelt ut, men da bør folk huske på at det endte 3-3 når lagene møttes på Old Trafford. Og med kampforløpet så kunne Basel like godt ha stikki av med alle tre poengene.

Benfica har forsåvidt også like mye poeng som United før kampen, men de slår Fergusons gutter på "head to head" statestikken, og er derfor garantert videre. Mest sansynlig kommer de også til å vinne gruppa etter at de har spilt mot Otelul Galati som har null poeng på fem kamper.


For Manchester City sin del så ser det strengt tatt kjørt ut. De har både et poeng mindre, og dårligere "head to head" statestikk enn Napoli. I tillegg skal de møte gruppevinnerne Bayern Munchen mens Napoli møter Villarreal, som har tapt alle sine kamper i gruppespillet.

Ingenting er umulig, men jeg tror absolutt ikke vi kommer til å ha fire engelske lag videre i Champions League. Strengt tatt blir jeg ikke overrasket om Arsenal er det eneste laget som går videre... Hvem tror du kommer seg videre?

Pratisen kommer til å gå om dette også, under vår LIVE sending Fra Benken - Olympiakos vs Arsenal
Blogglisten