torsdag 22. desember 2011

Keeper får rødt kort for å angripe supporter, laget går av i protest

Vi nærmer oss jul, med total kaos i alt av butikker, men det er ingenting i forhold til hva som skjedde i åttendels finalen av KNVB cuppen i Nederland. Oppgjøret mellom Ajax og AZ Alkmaar er 36 minutter gammelt, og Ajax leder 1-0, i det en Ajax supporter stormer banen.


19 åringen hopper mot AZ's keeper Esteban Alvarado, som svarer med å sparke supprteren ut av lufta, og gi han et par spark til i det han ligger nede. Esteban ble så ilagt rødt kort av dommer Bas Nijhuis, for voldelig oppførsel. Dette førte igjen til at AZ's trener, Gert Jan Verbeek, beordret hele laget sitt av banen, under begrunnelsen at han fryktet for sikkerheten deres.



Esteban begrunnet selvfølgelig oppførselen sin med selvforsvar, mens dommeren argumenterte det røde kortet med:
"Jeg forstår at Esteban forsvarte seg selv, men han gikk bort til han ( supporteren ) og sparket han flere ganger. Han kunne valgt å gå bort."

Ajax har i etterkant beklaget situasjonen på sin hjemmeside, og skrevet at supporteren vil bli utestengt på livstid med disse ordene:
"Det var en 19 år gammel mann som sansynligvis var påvirket av alkohol. Han sa han hatet AZ keeperen og gikk derfor til angrep på han."
Drita og full av hat..? Det er vel fult mulig å forstå AZ keeperen her!
Blogglisten