onsdag 21. desember 2011

De 10 giftigste spissene i Europa akkurat nå

Vi nærmer oss "silly season" og da tenkte jeg dette er en perfekt liste å dra frem. Det er nok langt fra alle her som er mulig å kjøpe, men her er spissene alle klubber bør ønske seg, og hvorfor:

10:
Hulk
Nå er kanskje ikke portugisisk fotball den store målestokken, men man kan ikke gå imot 47 mål på 72 kamper. Og sammen med målene har han lagt 30 assists! Den største kritiken han får er dog ikke for ligaen, men for å ha en "simpel" spillestil. Ser man på tallene er det tydlig at det funker...






9:
Roberto Soldado
Hadde store sko å fylle i det han ble hentet til Valencia for å dempe tapet av David Villa. Med 41 mål på 65 kamper må man anse at han absolutt har gjort jobben med klasse.





8:
Edinson Cavani
44 mål på 63 kamper er langt mer enn respektabelt. Ikke rart han stadig linkes til de aller største i Europa.





7:
Antonio Di Natale
Overraskende undervurdert til å være toppscorer i Serie A to sesonger på rad. Han burde også ha mye av æren for at Udinese har gått fra å være tabellfyll til titelutfordrere. På veien dit har han putta 70 mål på de siste 124 kampene han har spilt.





6:
Sergio Aguero
Har knust kritikerne som mente han ikke ville passe i Premier League. 11 mål på 14 starter er svar på tiltale.  Og han var ikke på noen som helst måte mindre dødlig i Atletico Madrid.



5:
Mario Gomez
44 mål på 48 kamper kan tryggt kalles god uttelling!


4:
Cristiano Ronaldo
5 hat-trick så langt denne sesongen... FEM!





3:
Klaas-Jan Huntelaar
Har forsvunnet litt fra radaren til mange etter å ha spilt i Real Madrid og AC Milan. Hvorfor ikke noen større klubber enn Schalke 04 slo til her skjønner jeg ikke... 26 mål på 25 kamper så langt i sesongen, og toppscorer i EM kvalifiseringen gjør kanskje at du lurer litt også?


2:
Robin van Persie
Er på vei mot rekorder i 2011. Innfor kalenderåret har han så langt putta 49 i nettet når man legger sammen klubb- og landslag.


1:
Lionel Messi
129 mål på sine siste 134 kamper for Barcelona. Det er egentlig alt jeg trenger å si.


Blogglisten