søndag 3. mars 2013

Tottenham vs. Arsenal



To lag i god form møtes, når Arsena idag skal ta den korte turen til White Hart Lane og Tottenham. Arsenal står med tre strake seiere, det gjør også Tottenham som samtidig ikke har tapt på elve kamper i Premier League. I øyeblikket har Tottenam et forsprang på 4 poeng, og kan dermed ta et viktig steg mot Champions League spill med seier, mens Arsenal kan åpne opp alt sammen om de tar med seg de tre poengene.
Når disse to lagene møtes så er det som regel grunn til å glede seg, det er nemlig møtene mellom disse to lagene som har inneholdt flest mål siden oppstarten av Premier League. På de 41 foregående PL-kampene lagene imellom har det blitt scoret hele 121 mål, noe som gir et snitt på pene 2,95 mål per kamp.
I de tre siste oppgjørene lagene i mellom, så har faktisk laget som scoret det første målet stått igjen som taper når dommeren har blåst for full tid. Et annet spennende faktum er at Arsenal ikke har vunnet på White Hart Lane siden 3-1 seieren i september 2007. Dommer den gangen var Mark Clattenburg, som også dømmer dagens oppgjør.
Så når man ser på de to lagene, hvordan ser den sterkeste startoppstillingen ut per dags dato?
Her er det jeg har kommet frem til:



Keeper: Hugo Lloris
Et av de enkleste valgene, Premier Leagues beste keeper? Fantastisk i en-mot-en situasjoner, hurtige reflekser og han leser spillet meget bra. Frankrikes kaptein ble matchet forsiktig i starten av Andre Villas-Boas, men er nå blitt et klart førstevalg mellom stengene.  Med det spillet Szczęsny har vist i år, så ville vel også gamlefar Brad Friedel stått foran den unge polakken i køen.
Høyreback: Kyle Walker
Har bare vist glimt av spillet som gjorde at han ble ”Årets unge spiller” i fjor, men hadde allikevel tatt plassen fra en forvirret Sagna som er ute med skade.
Midtstopper: Jan Verthongen
Belgieren har spilt mye venstreback, men er først og fremst midtstopper. Kom som årets spiller i Nederland, og har taklet overgangen fra Eresdivise på en glimrende måte og har raskt etablert seg som en av Premier Leagues beste forsvarere.
Midtsopper: Michael Dawson
Var på vei til QPR i sommer, og slet med tilliten i starten av sesongen, til tross for at han er utnevnt som kaptein. Spiller alltid med hjerte, og har kjempet seg tilbake i startelveren og er blitt en veldig viktig brikke i et ellers offensivt Spurs-lag. En Vermaelen i form ville nok tatt denne plassen, men det har vært såpass mye feil i Arsenals backrekke at han blir dyttet ut på sidelinjen. Mertesacker er rett å slett ikke god nok.


Venstreback: Nacho Monreal
Løsningen på Arsenals venstreback problem, og mannen som gjorde at Andre Santos endelig kunne forlate Emirates. Har ikke spilt altfor mange kampene, men har vist prov på kvalitet og kan vise seg å være et glimrende kjøp.  Benoit Assou-Ekotto har vært rusten etter langtidsskade, Verthongen er satt opp som stopper, og dermed er det i realiteten kun Gibbs som utfordret Monreal her.
Sentral midtbane: Moussa Dembele
En skadefri Sandro ville vært selvskreven på denne midtbanen, men nå er valget blitt mye lettere. Dembele har blitt en utrolig viktig spiller for Tottenham med sin evne til å holde på ballen, og med sitt fantastiske driv. Statistikken taler for seg selv, med Dembele på banen har Tottenham 2,32 poeng per kamp, mens det er stusselige 0,52 uten ham.
Sentral midtbane: Jack Wilshere
Tok over draktnummer 10 etter Robin van Persie før sesongen, og han har virkelig ikke gjort skam på trøya etter ”comebacket”. Han har imponert de aller fleste med, som Wenger sa, sin spanske teknikk og sitt engelske hjerte.
Høyreving: Aaron Lennon
Walcott vil spille spiss, og dermed snapper Lennon høyrevingen foran Lewis Holtby , som fortsatt har til gode å spille over 70 minutter i en kamp.
Offensiv midtbane: Santi Cazorla
Nok en spansk spiller som knuser myten om at små teknikere ikke kan klare seg i Premier League. Har imponert voldsomt etter overgangen fra Malaga, og er hjernen bak det aller meste som foregår når Arsenal har ballen på motstanderens banehalvdel.
Venstreving: Gareth Bale
Det er ikke flere superlativer å bruke om denne karen. Dette er formspilleren fremfor noen, og han har nå tatt steget opp blant de beste i verden. Har i år fått en mye friere rolle, og befinner seg stort sett der han vil. Bale er på vei mot sin beste sesong i Tottenham-drakta og har allerede 15 mål.
Spiss: Theo Walcott
I fjor ville Van Persie vært et soleklart valg på topp, og når man tenker tilbake på spillere som Henry, Berkamp, Sheringham og Klinsmann, så er det merkelig at dette skal være den vanskeligste posisjonen å velge en spiller. Jermain Defoe var i strålende form før nyttår, men har som så ofte før stoppet å score når han runder tosifret. Olivier Giorud har spilt seg opp, men Walcott har rett og slett vært bedre enn han som spiss. Emmanuel Adebayor har det bare vært sørgelig å se denne sesongen.
Blogglisten