fredag 19. november 2010

Blackburn har blitt solgt

Blackburn Rover har blitt solgt for £23M, og det er Venky's London Limited som er kjøperen. Venky's er et nystartet selskap, og eies av Rao familien. Når det gjelder summen, så kan den brytes ned til 17.17 pence per aksje og det skal tilbys samme pris til de gjennværende aksjeeirne.
Her er det bare snakk om minjoritets eiere, med oppkjøpet sitt har de tatt over 99,9% av kubben.

De nye Blackburn eierne har fingrene med i mye buisness rundt i verden, spesielt i India, og flaggskipet dems er Venkateshwara Hatcheries Private Limited, som også er moderselskapet til Venky's.

Rover's har hatt finnansielle problemer den siste tiden, men oppkjøpet har gitt håp om at det skal spyttes kaptial inn i klubben og sørge for at de holder seg konkuransedyktige i Premier League.




Paul Egerton-Vernon, styreformann for Jack Walker Settlement Trustees, altså de gamle eirne har blant annet uttalt til klubbens hjemmeside at de er imponert over Rao familiens entusiasme og planene og ideene de har for investeringer som skal drive klubben fremover i ånden til Jack Walker. Han er også fornøyd med at klubben fortsatt vil være eid av en familie, og at styret får fortsette.

Fra Venky's side så er det uttalt at de er henrykt over oppkjøpet, og at de kan lede klubben inn i en spennede fremtid. Venkateshwara Rao, en av lederne i Venky's uttalte at "vi er virkelig priviligerte som får jobbe med en så historisk klubb, og vi skal sørge å lage en langsiktig finansiel platform, som vi skal bruke til å realisere klubbens potensiale både på og utenfor banen".

Så gjenstår det å se hva planene og ideene går ut på, og hva Blackburn får å rutte med i fremtidige transfer markeder...

tv2
Blogglisten