onsdag 30. november 2011

Hvordan bli kvitt filming i fotballen

Filming har slått rot i fotballen i løpet av de siste ti-femten årene. Noen vil hevde at det teatralske som spillere som blant annet Cristiano Ronaldo, Drogba og Suarez har vært fronter for, er en del av spillet. Jeg er enig med Alexander Schau, det er reinspikka juks.

Man ser til tider at dommere gir gult for filming, men jeg kan ikke huske noen har fått to gule, eller i det hele tatt det andre gule og måttet gå av. Det vil selvfølgelig alltid være vanskelig for dommeren og avgjøre på brøkdelssekunder hva som er filming og hva som er reele situasjoner, men noe må gjøres, det grusomt å se juks ødelegge gode kamper.



Hvordan skal vi bli kvitt dette ugresset? Vel, mange er i mot å gripe inn i avgjørelser etter kamper. Med noen unntak, for eksempel regelen med at 3,5,7 osv gule kort fører til karantene. Det samme bør kunne gjennomføres når det gjelder filming / overspilling.

Det som er helt sikkert er at man ikke får bukt med dette uten at det straffer seg å filme. Og om det ikke blir gjort noe med, så kan vi en dag ende opp med at teatralske egenskaper er noe som gjør en fotballspiller bedre. Den tanken gjør meg kvalm.
Blogglisten